Oklade tipa oba tima daju gol su postale jako popularne u zadnjih par godina. Kao i kod drugih stvari i u klađenju postoje trendovi i moda, pa pojedine vrste oklada padaju i rastu u popularnosti.

Samo klađenje na ovu vrstu oklada je vrlo jednostavno. Potrebno je odabrati nogometnu utakmicu gdje mislite da će oba tima dati gol u tijeku utakmice. Samo vrijeme kada će dati gol kao i to koliko golova će dati, te krajnji rezultat utakmice su nebitni. Čim oba tima daju barem po jedan gol, oklada je dobitna. Ako jedan ili oba tima ne postignu gol, oklada je gubitna.

Prvo što treba gledati kod ovih oklada su momčadi koje su imaju odličan napad. Većini kladitelja tu odmah na pamet padnu momčadi kao što su Real Madrid, Arsenal ili Juventus, a pri tome zaboravljaju da su to također i momčadi koje imaju odlične obrane i ne primaju golove tako lako. Ove momčadi će većini protivnika zabiti gol, ali će zato malo momčadi njima zabiti gol. Prosjek primljenih golova ovakvih momčadi je uglavnom ispod jednog gola po utakmici. Zapravo, najidealnije momčadi su one niže na ljestici, koje primaju dosta pogodaka, ali su također sposobne i zabiti gol.

Kod ovakvih oklada ključno je također proučiti vijesti vezane uz određene momčadi na koje se želimo kladiti. Jer u većini klubova većinu golova daju samo 2 – 3 igrača, a isto tako im obrana ovisi o 2 – 3 ključna igrača. Ako su oni ozljeđeni i neće nastupiti u utakmici, tada ta momčad ima znatno umanjene šanse da da gol ili povišene šanse da primi gol. Stoga je kod ovih oklada ključna informacija upravo to koji će igrači nastupiti u utakmici.

Nedavna forma je također podatak na koji se želite osloniti kod ovakvih oklada. I to konkretno na podatke o primljenim i postignutim golovima. Potrebno je tražiti momčadi sa jakim napadom i slabom obranom. Ukupno gledajući malo je momčadi koji imaju i jak napad i jaku obranu, ali je većina bolja u jednom segmentu od drugog. Naravno treba uzeti u obzir i to da li su utakmice gostujuće ili domaće.

Kao što se vidi i ovdje je potrebno uložiti dosta vremena i truda u pripremi za klađenje, ali ako se ta priprema obavi kako treba tada ove oklade mogu biti veoma unosne.