Poker bonusi

poker strategija i škola

U zadnje vrijeme Taxas Holdem poker je postao izuzetno popularan, te većina online kladionica nudi uz klađenje također i poker. Ukoliko odlučite, uz klađenje, zaigrati i malo poker, dobra vijest je da za poker možete dobiti i bonus, neovisno o tome da li ste već iskoristili bonus za klađenje. U ovom članku ćemo objasniti vrste poker bonusa koje postoje i kako ih što bolje iskoristit, jer su bonusi za poker u pravilu puno veći nego za klađenje, međutim sama veličina ne govori o njegovoj kvaliteti.

Poker bonusi funkcioniraju tako da nakon uplate dobivate bonus koji stoji na posebnom „bonus“ računu i ne možete ga odmah koristiti ili isplatiti. Da bi to mogli potrebno je bonus prvo osloboditi, a on se oslobađa igranjem pokera. Što više i što veće uloge igrate brže ćete osloboditi bonus.

Gotovo sve poker sobe za oslobađanje bonusa koriste sisteme sa bodovima. Igranjem pokera vi dobivate bodove (najčešći naziv za ove bodove je: Frequent player points – FPP), a određeni broj bodova oslobađa bonus, koji se zatim prebacuje na vaš račun, te ga možete zatim isplatiti ili dalje s njim igrati.

Način na koji se dodjeljuju bodovi je glavni faktor koji određuje kvalitetu bonusa. Već smo spomenuli da se bodovi dodjelju igranjem, a brzina kojom ćete dobivati bodove ovisi o tome što poker soba podrazumjeva pod „igranjem“. Tu postoje dvije glavne metode u dobivanju bodova:

  1. Bodove dobivate ako su vam samo podijeljene karte, neovisno o tome da li ćete karte odmah odbaciti ili s njima igrati.
  2. Bodove dobivate samo, ako s dodjeljenim kartama igrate, tj. uložite novac u pot. Ako karte odbacite ne dobivate bodove.

Već na prvi pogled se vidi da je prva metoda bolja za igrača, jer čak i kad imate lošu ruku i odbacite karte, svejedno ćete dobiti bodove tj. oslobađati bonus. Ovo je također i brža metoda, jer morate odigrati manje ruku (tj. kraće vremena) da bi oslobodili bonus. Ova metoda se dosta rijetko može pronaći među poker sobama.

Količina bodova koji se dodjelje ovisi o rake-u koji se uzme pri određenom djeljenju. Što je veći rake to se dodjeljuje i više bodova. To znači i da igranje na stolovima s većim limitima brže oslobađa bonuse nego na stolovima s manjim limitima. Sve poker sobe imaju i stolove s mikro limitima (1-5 centi). Međutim na tim stolovima se često ne uzima rake ili je on toliko mali da je praktički nemoguće osloboditi bonus na njima.

bet-at-home.com
Bet-at-home Poker Poker mreža: Boss Media
Bonus: 100% do 1000€
Bonus se oslobađa pomoću Frequent player bodova (FPP). Za dobivanje bodova potrebno je uložiti novac u pot, tj. odigrati ruku.
Za svakih skupljenih 100 FPP-a oslobađa se 5€ bonusa.

Bonuse koje vam ovdje nudimo sigurno ćete dobiti, ali bilo bi dobro kada bi te bonuse vašom igrom umnožili i tako si stvorili veći bankroll. Nakon što instalirate ponuđene poker sobe pročitajte neka od poker pravila i strategija na pokervodic sajtu, kako bi pripremili taktiku.