Pregled utakmice Atletico Madrid – Bayern

Atletico Madrid logo  

 

 

   –   

Bayern Muenchen logo

Atletico Madrid

Bayern Munchen

 

Srijeda, 27.04.2016., 20:45; stadion Vicente Calderon

Oba kluba su već napravili veliki posao eliminiravši prošlogodišnje finaliste Lige Prvaka. Atletico je u četvrtfinalu, nakon zaostajanja 2-1 iz prve utakmice, izbacio Barcelonu domaćom pobjedom od 2-0. Bayern je još u osmini finala izbacio Juventus također zahvaljujući domaćoj pobjedi. Očigledno je da će domaći teren imati važnu ulogu za oba kluba.

Izbacivanjem Barcelone, Bayern je postao najizgledniji kandidat za ovogodišnji naslov prvaka, ali su se i u osmini i četvrtfinalu dosta mučili. Posebno gusto je bilo u utakmici s Juventusom gdje su gubili sa 2-0, da bi na kraju ipak pobjedili sa 4-2. I sa Benficom su se dosta mučili u četvrtfinalu, prošavši dalje sa ukupnim rezultatom 3-2, iako je većina očekivala da će s Benficom lakše izaći na kraj.

U ovoj utakmici se očekuje mali broj pogodaka, jer oba kluba imaju najbolje obrane u svojim nacionalnim ligama. Atletico je primio samo 16 golova iz 35 ligaških utakmica, a u 7 od 10 utakmica Lige Prvaka nisu primili gol. Odsustvo Diega Godina zbog ozljede je veliki hendikep za Atletico, ali tu rupu je uspješno pokrpao mladi Gimenez, te su i u zadnje dvije utakmice bez Godine uspjeli sačuvati netaknutu mrežu. Atletico je pobjedio u zadnjih 5 utakmica pri čemu je primio samo jedan gol i to od Barcelone na Nou Campu u četvrtfinalu Lige Prvaka.

Ovo je prva utakmica i Atletico ne mora juriti nikakav rezultat, te je sigurno da neće previše riskirati i da će napraviti sve da bi sačuvali praznu mrežu i tako smanjili opterećenje u drugoj, gostujućoj, utakmici. 0 -0 je za njih sasvim zadovoljavajući rezultat u ovoj utakmici.

Bayern je pobjedio u zadnje tri utakmice u Njemačkoj bez primljenog gola, i nema sumnje da su u odličnoj formi. Ali ni oni vjerovatno neće puno riskirati u prvoj utakmici, nego čuvati svoju mrežu i čekati drugu utakmicu, gdje imaju prednost domaćeg terena. Po svemu sudeći biti će ovo dosta tvrda utakmica.

Iako oba kluba imaju odličnih napadača i može se dogoditi da koji od njih zabljesne i vidimo gol, sumnjamo da će ovo biti utakmica s puno golova, stoga klađenje na ispod 2,5 golova ima smisla.

Bet365 nudi koeficijent od 1,53 na ispod 2,5 golova u ovoj utakmici.

Statistika:

  • Ova dva kluba su se zadnji put srela daleke 1974 u finalu Europskog Kupa kada je Bayern pobjedio 4-0.
  • Atletico je primio samo 4 gola u 16 domaćih utakmica Lige Prvaka pod vodstvom Diega Simeona.
  • Bayern je pobjedio samo 2 od zadnjih 9 gostujućih utakmica Lige Prvaka.