Pregled utakmice Liverpool – Villareal

Liverpool logo  

 

    –   

Villareal logo

Liverpool

Villareal

Četvrtak, 05.05.2016., 21:05; Anfield stadion

Na redu je druga utakmica polufinala Europske Lige između Liverpoola i Villareala.

Liverpoolov trener Juergen Klopp je sigurno pogriješio kada je u prvoj utakmici išao na to da utakmica završi remijem bez golova. Bila je to opasna taktika zbog koje mu sada u drugoj utakmici treba čista pobjeda za prolaz dalje. Ta mu je taktika gotovo uspjela, kada je već u produžetku Adrian uspio zabiti jedini gol na utakmici i zbog kojeg sada Liverpoolu treba pobjeda od 2 gola razlike.

S obzirom na rezultat u prvoj utakmici, taktika Liverpoola u ovoj drugoj utakmici se čini sasvim očita. Morati će sve snage baciti u napad kako bi postigli potrebne pogotke. Villarealova taktika bi mogla biti puno interesantnija. Oni mogu čuvati svoju prednost iz prve utakmice od 1-0, ali pri tome mogu pasti u istu stupicu kao i Liverpool u prvoj utakmici, ili mogu krenuti žestoko u susret kako bi rano postigli gol, tako da Liverpool mora dati čak 3 gola.

Na Liveroolu je poraz u Španjolskoj izgleda ostavio traga, jer su u nedjelju izgubili i od Swansea u prvenstvu 3-1, te sada imaju tri uzastopne utakmice bez pobjede. U te tri zadnje utakmice su primili 6 golova, a u zadnjih 11 utakmica su samo jedanput sačuvali praznu mrežu.

Villareal, s druge strane, u zadnje tri utakmice nije primio gola i imaju 6 pobjeda iz zadnjih 9 utakmica. U ligi im treba samo 1 bod iz sljedeće 2 utakmice da osiguraju poziciju među prve 4 momčadi koja vodi u kvalifikacije za Ligu Prvaka, tako da se sada mogu koncentrirati na ovu utakmicu protiv Liverpoola.

U Liverpoolovim utakmicama se u zadnje vrijeme postizalo puno golova. U zadnjih 7 utakmica je bilo čak 28 golova, a u 6 od tih 7 utakmica je postignuto bar 3 gola po utakmici. S obzirom koliko Liverpoolu trebaju golovi u ovoj utakmici, ostati će njihova ionako slaba obrana još više izložena Vilalrealovim napadima. Klađenje na preko 2,5 golova se čini vrlo razumno, pogotovo uz koeficijent od 2,07 u Bet365 kladionici.

Statistika:

  • Prošlotjedni susret je bio prvi put da su se ova dva kluba srela u nekom natjecanju.
  • 59% Liverpoolovih domaćih utakmica, ove sezone,  je završilo sa preko 2,5 golova.
  • Villareal nije pobjeđen u zadnjih 12 utakmica Europske Lige.