Sistemi za klađenje

Jedna od najboljih stvari koje mogu pridonjeti uzbuđenju i zanimljivosti kod klađenja su razni sistemi za klađenje. Sistemi su zapravo skup pravila po kojima se vrši odabir utakmica, veličina uloga i sam način klađenja. Sistema ima svakakvih: za određene sportove, za određenu veličinu koeficijenata, progresivnh, regresivnih, riskantnijih, sigurnijih itd. Svatko treba odabrati sistem koji mu najviše odgovara i koji mu se čini najsigurniji jer ćete samo uz pouzdanje u svoj sistem moći i dobro i kvalitetno odabirati utakmice, a bez obzira kakav sistem bio njegova uspješnost ovisi o tome kako dobro analizirate i odabirete utakmice koje ćete igrati.

Nema tog sistema koji će vam pomoći, ako imate jako nizak postotak pogodaka. Dobar sistem vam samo omogućuje da malo više dobivate ili malo manje gubite nego što bi to bilo bez sistema, što pak na duge staze može značiti jako puno novaca.

Zavisno o svojoj uspješnosti i sklonostima pri odabiru utakmica većinu sistema ćete morati malo doraditi i prilagoditi svom načinu klađenja. Neke ćete na kraju odbaciti kao neprofitabilne, a neke koji se pokažu profitabilni zadržati i možda prisiliti kladionice, kao neki poznati kladitelji, da promjene svoja pravila kako ih ne biste bacili na koljena.  U svakom slučaju koji god sistem za klađenje odaberete želimo vam puno sreće i zabave u klađenju.

Sistemi za klađenje: