Moneybookers (Skrill)

moneybookers skrill

Moneybookers (novi naziv im je Skrill) je tzv. online lisnica pomoću koje se jeftino i jednostavno vrše plačanja na internetu samo unošenjem  svoje e-mail adrese. Može se reći da je Moneybookers specijaliziran za online kockanje pa tako gotovo da nema online kladionice, casina ili poker sobe gdje ne možete plaćati Moneybookersom.
Glavna karakteristika Moneybookersa koja je privukla milijune korisnika je njegova jednostavnost. Da bi se počeo koristiti Moneybookers potrebno je samo otvoriti račun, dodati kreditnu karticu ili bankovni račun i verificirati ga, nakon čega se on može početi koristiti.
Plaćanje na vaš račun u kladionici se vrši tako da se samo upiše e-mail adresa vašeg Moneybookers računa i željeni iznos. Zatim se prebacujete na Moneybookersovu stranicu gdje svojom lozinkom potvrđujete transakciju i to je to. Sve uplate su instantne i odmah možete početi s klađenjem. Kladionica tako nema podatke o vašoj kartici nego samo e-mail adresu vašeg Moneybookers računa koja se ne može zloupotrijebiti pa je zato sigurnost tu na jednom višem nivou.

Prednosti Moneybookersa:

 • široka prihvaćenost od kladionica, casina i poker soba
 • jednostavnost korištenja
 • instantne uplate
 • uplate i isplate su uglavnom bez provizija (ovisi o kladionici)
 • sigurnost (ne ostavljaju se nikakvi podaci o kartici kod kladionice)

FAQ:
U kojoj valuti otvoriti Moneybookers račun? Preporuča se otvoriti Moneybookers račun u onoj valuti u kojoj ćete imati račune u online kladionici. Na taj način se izbjegava konverzija valuta i troškovi povezani s time. Za korisnike online kladionica i casina preporuča se euro, a za pokeraše američki dolar jer su u većini poker soba računi u USD.
Kako se otvara Moneybookers račun?

 • Kliknite na gumb “REGISTER”.

moneybookers registracija

 • U prvom koraku će vas tražiti sljedeće osobne podatke: – e-mail adresa; – lozinka; – zemlja stanovanja; – valutu u kojoj želite otvoriti račun.
 • Nakon ovoga trebate provjeriti poštu  e-mail adrese koju ste stavili u prvom koraku, jer će vam Moneybookers odmah poslati e-mail s linkom kojeg morate kliknuti da bi potvrdili svoju e-mail adresu.

moneybookers email

 • Klikom na link iz drugog koraka Moneybookers će vas tražiti sljedeće osobne podatke: – ime; – prezime; – adresa; – poštanski broj; – grad; – telefonski broj; – datum rođenja (to će vas pitati kad želite povući novac sa vašeg računa).
 • Nakon otvaranja računa morate registrirati vašu kreditnu ili debitnu karticu preko koje ćete slati novac na Moneybookers račun i na koju ćete primate novac kad povlačite novac s Moneybookers računa. Osim registracije vašu kreditnu/debitnu karticu ćete morati i verificirati. Verifikacija je proces kojim dokazujete da je ta kartica uistinu vaša. Za potrebe verifikacije Moneybookers će skinuti s vaše kartice nasumični iznos od 1.01 do 2.99€.
 • Nakon nekoliko dana trebate provjeriti u banci koliko je skinuto sa vaše kartice.
 • Tada pokušajte napraviti depozit s vaše kartice na Moneybookers račun i zatražiti će vas da upišete iznos koji je skinut s vaše kartice.

moneybookers verifikacija

 • Ako je iznos točan vaša kartica je verificirana i možete ju dalje bez problema koristiti, a iznos koji je skinut s vaše kartice u svrhu verifikacije pojaviti će se na vašem računu na Moneybookersu.

moneybookers verifikacija kraj

Koji su troškovi pri korištenju Moneybookersa? Pri deponiranju sredstava na vaš Moneybookers račun troškovi iznose 1.9% za depozit preko kartice i sredstva su odmah dostupna na računu dok se depozit napravljen preko bankovnog računa ne naplačuje, ali su sredstva dostupna na računu tek nakon 3 – 5 dana. Pri povlačenju sredstava sa Moneybookers računa naknada je fiksna i iznosi 1.8€ za bilo koji iznos koji se povlači.

Otvorite Moneybookers račun!

moneybookers plaćanje