Metode uplata i isplata sa online kladionica

Kreditne kartice kreditna kartica

Kreditne kartice su iznimno jednostavna i brza metoda plaćanja na internetu. Kod nas još uvijek postoji bojazan od njihovog korištenja na internetu zbog mogućnosti zloupotebe. Međutim smatramo da je to posve neopravdano jer se sve transakcije vrše preko kriptirane veze tako da su vaši podaci potpuno sigurni.
Tko se unatoč svemu još boji koristiti kreditne kartice na internetu preporučujemo mu Moneybookers.

Što se samih kartica tiče nisu sve jednako prihvačene od strane online kladionica:

American Expres – S AMEX-om zaboravite na online klađenje. American Expres očito vode puritanci jer je njihovim korisnicima zabranjeno koristiti ovu karticu za klađenje te ju shodno tome niti jedna kladionica ne prihvaća.

Visa – je najbolji izbor što se tiče online klađenja. Prihvaćena je u praktički svim online kladionicama. Na nju također možete i povući novac sa vašeg kladioničkog računa, ako ste bili sretne ruke i zaradili nešto.
Kod nas je i široko rasprostranjena debitna Visa Electron kartica koja se dobije sa deviznim računom u banci. Ova kartica se može samostalno koristiti u kladionici ili se može povezati s Moneybookersom  i tako koristiti.
Uplate s Visom su instantne, dok povlačenje novaca na nju traju i do 5 dana.

Mastercard – I Mastercard je kao i Visa široko prihvaćen od strane online kladionica, ali je razlika u tome što se na Mastercard ne mogu primati novci.

Diners – je nešto lošije prihvaćen nego Visa i Mastercard, ali većina najvećih i najpoznatijih online kladionica ju prihvaća. Također se na nju ne mogu primati novci.

 

Bankovni transfer

Bankovni transfer Bankovni transfer nije najpogodnija metoda za transfer novca u i iz kladionica. Razlog tome što za uplatu morate otići u banku da bi vam oni proveli uplatu. Osim toga ovo je metoda sa višim provizijama nego što imaju ostale metode, a i uplate nisu istantne nego se čeka i po nekoliko dana da novac sjedne na račun u kladionici.
Ali tko nema drugu mogućnost i ova metoda je sasvim dobra.

Ono što će vam trebati za ovaj način uplata i isplata je devizni račun otvoren u nekoj banci. Morati ćete znati koji vam je IBAN broj tog računa i SWIFT kod banke u kojoj je otvoren račun. Te podatke ćete morati dati kladionici ukoliko želite vršiti isplate sa kladioničkog računa na taj devizni račun.

Kod uplata kladionica će vam dati IBAN broj svojeg računa i SWIFT KOD banke u kojoj je njihov račun i s tim podacima ćete morati otići  u banku  i izvršiti uplatu.
Zbog viših provizija preporučuje se, prije otvaranja deviznog računa, raspitati koja banka ima najpovoljnije uvjete za ovakvu vrstu poslovanja.

 

Paysafecard

Paysafe kartica je prepaid kartica koja služi za plaćanja na internetu. Veoma je dobro prihvaćena od online kladionica. Popularna je postala zbog činjenice da njenim korištenjem nije potrebno ostavljati na internetu nikakve podatke o kreditnim karticama koje je moguće kasnije zloupotrijebiti.

Kartica funkcionira na istom principu kao i telefonske prepaid kartice: ostruže se PIN broj na kartici (zaokruženo na slici) koji se zatim upisuje u formu za depozit u internet kladionicama. Pri tome se ne mora potrošiti cijeli iznos na kartici nego može i samo dio, a ostatak ostaviti za kasnije.

Od nedavno je Paysafecard dostupan i kod nas, a možete ga kupiti na kioscima Tiska. Još jedna negativna stvar kod Paysafe kartice je što ona služi samo za deponiranje novca na račun u online kladionici, ali na nju ne možete primati novac. Tako da će vam i pored nje, ako ste dobitnik, trebati još neka metoda transfera novca.

 

Moneybookers

Po našem mišljenju Moneybookers je najbolji način transfera novca u i iz kladionica. Zato smo pripremili poseban članak  o njemu… Pročitaj članak o Moneybookersu