Vodič za početnike u online klađenju

 

Ako ste novi u klađenju na internetu i niste sigurni u to kako ono funkcionira i koliko je to sigurno, onda je ovo pravo mjesto za vas. Pročitajte naš vodič u obliku pitanja i odgovora, za brzi uvod i korisne savjete u online klađenju.

Što je online klađenje?
Online klađenje je slično normalnom klađenju u lokalnoj kladionici. Stavite ulog na neki koeficijent kod određenog sportskog događaja i ako pogodite pokupite dobitak. Jedina razlika je u tome što se sve ovo odvija na internetu. To je puno pogodnije jer je sam proces klađenja puno brži i ne morate napuštati svoj dom da bi se kladili.

Ali ja sam zadovoljan sa svojom lokalnom kladionicom?
Ako ste zadovoljni sa lokalnom kladionicom, onda ćete biti turbo zadovoljni online kladionicom. Koeficijenti su bolji, nema manipulativnih troškova, dobijete i bonus, a samo klađenje je brže i jednostavnije. Jednostavno, u online kladionici dobijate više za svoj novac.

Može li se vjerovati online kladionicama?
Nema razloga za nepovjerenje u online kladionice. I na internetu svaka kladionica mora posjedovati licencu za davanje kladioničarskih usluga. Radi manjih troškova, te kladionice su licencirane u zemljama s niskim porezima kao što su Malta, Gibralatar, Cipar i sl. (upravo mali porezni troškovi online kladionicama omogućuju da daju bolje koeficijente od lokalnih kladionica). Kad bi se kladionice ponašale nepošteno izgubile bi licencu i morale prestati s radom. Sve online kladionice predstavljene na ovim stranicama imaju dugogodišnje iskustvo pružanja usluga klađenja na internetu i milijuni igrača iz svijeta pa i iz Hrvatske su im već dale svoje povjerenje.

Da li se mogu u online kladionici kladiti na iste stvari kao i u lokalnoj kladionici?
Ne, zapravo internet kladionice pružaju mnogo širu lepezu opcija za klađenje. Sam broj sportova na koje se možete kladiti je puno veći. Često su zastupljeni razni egzotični i manje atraktivni sportovi. U pojedinim sportovima osim na prve lige moguće je klađenje na  niže lige koje često ide do treće pa i četvrte lige. Jaka konkurencija na internetu tjera kladionice da drže koeficijente što je moguće više i da stalno nude razne promocije koje klađenje čine još zanimljivijim.

Kako da otvorim račun u online kladionici?
Otvoriti račun u online kladionici je iznimno jednostavno. Na web stranici kladionice treba kliknuti gumb na kojem piše “Prijavite se” (ili “Register” ako je stranica na engleskom), nakon čega popunite kratki formular i odmah dobivate račun za klađenje. Još samo trebate uplatiti novce na vaš račun i možete se početi kladiti. Cijeli proces traje svega par minuta.

Kako uplačujem novac u online kladionicu?
Sve što vam treba za uplatu novca na vaš kladioničarski račun je kreditna kartica ili devizni račun u banci. Pogledajte naš članak o transferu novca za više informacija. Možete i otvoriti Moneybookers račun i njime uplačivati, što zbog brzine i jednostavnosti toplo preporučamo. Imamo članak i o Moneybookersu, pa pogledajte kako otvoriti Moneybookers račun.

Kako isplatiti dobitni listić u online kladionici?
Tu leži još jedna prednost online kladionica. Vi ne morate ništa napraviti da bi isplatili dobitni listić. Nakon završetka utakmice, ako je vaš listić dobitan, kladionica automatski isplaćuje dobitak na vaš kladioničarski račun. Taj dobitak zatim možete dalje koristiti za klađenje ili ga isplatiti na vaš bankovni ili Moneybookers račun.

Kome se mogu obratiti ako trebam pomoć pri klađenju?
Svaka online kladionica ima službu za korisnike, koja će rado odgovoriti na sva vaša pitanja. Nju je moguće kontaktirati na više načina: e-mailom, telefonom ili preko live chata (pogledajte naše recenzije kladionica da vidite koje opcije nudi svaka kladionica). Sportingbet, i Bet-at-home nude i podršku na hrvatskom jeziku.

Koju kladionicu da izaberem?
Svaka kladionica ima svoje kvalitete i specifičnosti koje ju čine posebnom, zato je najbolje da otvorite račune u više kladionica. Testirajte ih u onim segmentima koji su vam najvažniji i odlučite se za one koje vam najviše odgovaraju. Za početnike svakako preporučujemo kladionice čije stranice su preveden na hrvatski jezik: Sportingbet, i Bet-at-home.